Importing Quake LIve Maps / Editing Quake Live Maps

369 replies [Last post]
V1979
V1979's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts:
RU Russian Federation
Re: Importing Quake LIve Maps / Editing Quake Live Maps

Find the shaders with wrong lines and fix them.

Matsilagi
Offline
Joined: Dec 2015
Posts:
BR Brazil
Re: Importing Quake LIve Maps / Editing Quake Live Maps

I seriously wonder why people keeps having those shader issues, since i don't have them.

Most of the PK3s i tried don't break it, even weapon replacements, im almost 99% sure its a conflicting PK3 problem, but i'll check it out.

flaki
Offline
Joined: Jan 2013
Posts:
DE Germany
Re: Importing Quake LIve Maps / Editing Quake Live Maps
Matsilagi wrote:


I would port them but, i suck at finding the missing files (the game has no sort of debug command to paste / log the missing textures / shaders / sounds like in Source Engine, so i always get lost, and its too much hassle going through all of them)

you can see missing textures in the console, so you can dump console to text file, then you get a list of missing files... Another way is to open the bsp file in Note++

V1979
V1979's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts:
RU Russian Federation
Re: Importing Quake LIve Maps / Editing Quake Live Maps

Send me a *.pk3 with such a map and your log of bugs.

Matsilagi
Offline
Joined: Dec 2015
Posts:
BR Brazil
Re: Importing Quake LIve Maps / Editing Quake Live Maps

Updated again fixing the dlc_gibs and the ammo/grenade problem.

There is probably more since i didn't bother cleaning up the shader files, if you are up for the task @ I would glady accept help on cleaning them up, i just did a really quick (and dirty) copypaste job and fixed the most serious texture / shader bugs, so the maps would work, but didn't focus much on those sorts of issues.

Btw, only use the google link from now on.

V1979
V1979's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts:
RU Russian Federation
Re: Importing Quake LIve Maps / Editing Quake Live Maps

I am still ready to help

Matsilagi
Offline
Joined: Dec 2015
Posts:
BR Brazil
Re: Importing Quake LIve Maps / Editing Quake Live Maps

Well, all i need you to do is to remove repeating shaders for those.
And that should be all, if it doesn't replace any of the game's default textures, those errors and most map conflicts should be gone.

V1979
V1979's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts:
RU Russian Federation
Re: Importing Quake LIve Maps / Editing Quake Live Maps

And what are you waiting for?

Matsilagi
Offline
Joined: Dec 2015
Posts:
BR Brazil
Re: Importing Quake LIve Maps / Editing Quake Live Maps

More respect and maybe nice replies would be a nice start actually...

I would need someone to find me a way to sort and separate the files, but after that reply, guess im not in that much of a hurry anymore...

V1979
V1979's picture
Offline
Joined: Nov 2011
Posts:
RU Russian Federation
Re: Importing Quake LIve Maps / Editing Quake Live Maps

Don't be a pussy...
I adapted more than 100 QL maps for Q3A, sorted all textures and shaders for them, wrote some detailed articles about conversion of maps, shaders, suggested solutions of some common bugs etc...So, I am the right man to help you, maybe the only one here...
But if you're going to put on an act like a virgine... Well... You've got the right.